Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

 Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

A nyár egyik legmelegebb napja talán az extrém balesetektől is elhíresül.

Az egyik ilyen eset Dombóváron történt. Egy elektromos roller vezetője egy 21 éves döbröközi férfi, aki szabálytalanul még utast is szállított, a Tóth Ede utcában kihelyezett STOP tábla jelzését figyelmen kívül hagyta, és megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe. A védett úton éppen egy menetrend szerint közlekedő autóbusz haladt, melynek vezetője észlelte a rollerest, azonban nem tudta elkerülni az ütközést. Az e-roller utasai lefejelték a busz első ajtaja melletti oldalsó szélvédőt, és el is estek. A roller 15 éves döbröközi utasa súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, sofőrje pedig könnyebben megsérült.

Az e-rollerrel közlekedők semmilyen védőfelszerelést nem viseltek, és a járműre kötelező biztosítást sem kötöttek. Az új szabályozás szerint, mely éppen július 16-án lépett hatályba, kötelező a felelősségbiztosítás az ilyen járművekre is.

A jogszabály szerint 14 km/h tervezett sebesség felett a 25 kilogrammnál nehezebb rollerekre biztosítást kell kötni, 25 km/h tervezett sebesség felett viszont tömegtől függetlenül mindegyikre.

A fent leírthoz hasonló balesetek elkerülése érdekében, ha e-rollerrel közlekednek, úgy válasszák meg sebességüket, hogy a váratlan helyzetekben is biztonságosan meg tudjanak állni! Használjanak védőeszközöket – bukósisakot, térd- és könyökvédőt – a súlyosabb kimenetelű balesetek megelőzése érdekében!

A nap legextrémebb balesetéért harcolhatott az az ittas kerékpáros, aki Dunaföldváron nem sokkal este fél tíz előtt áttért a szemközti oldalra, ahol nekiütközött egy neki szemben szabályosa közlekedő biciklisnek. A vétlen kerékpáros könnyebben, az ittasan bicikliző férfi súlyosan sérült meg.

Egy másik extrém baleset Bonyhád térségében történt. Egy motoros közlekedett a 6535-ös úton Tevel felé kedden dél körül. A kétkerekű vezetője utolért egy bálákat szállító traktort. A mezőgazdasági vontató vezetője balra indexelt, és már megkezdte a kanyarodási manővert, melyet a motoros későn észlelt. A kétkerekű vezetője fékezett, de az ütközést elkerülni nem tudta, és a mezőgazdasági vontató bal oldalának ütközött. A balesetben a motoros súlyosan megsérült.

A negyedik sérüléses balesetben szintén egy kerékpáros volt érintett. Szekszárdon a Béri Balogh Ádám utca és a Szentgyörgyi Albert utca kereszteződésében ütközött érintőlegesen egy autós és egy kerékpáros. A balesetben a kétkerekű vezetője könnyebben sérült meg.

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:46, péntek | Helyi

Karbantartás után újra nyitva a dombóvári uszoda

Az augusztusi karbantartási és felújítási munkák után újra nyitva áll az uszoda. Az alábbi időpontokban van lehetőség bárkinek igénybe venni egyéni sportolás céljából:

2024. Szeptember 03. 13:04, kedd | Helyi

Kihirdették a „Dombóvár másKÉPp” fotópályázat végeredményét

A Magyar Fotográfia Napján ünnepélyes keretek között hirdették ki a „Dombóvár másKÉPp” pályázat végeredményét; a díjazott fotósok átvehették oklevelüket és nyereményeiket.

2024. Szeptember 03. 08:49, kedd | Helyi

Babits Mihály-díjat kapott Erky-Nagy Tibor

Erky-Nagy Tibor Babits Mihály-díjat vehetett át Szekszárdon, a Tolna vármegye születésnapjának évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

2024. Szeptember 02. 09:32, hétfő | Helyi

100. születésnapját ünnepelte Szilvási Dezsőné

100. születésnapján Szilvási Dezsőnét Pintér Szilárd polgármester is köszöntötte.