Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.

„Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal. Sikerült 100 fölötti létszámmal elindulni, és egy-két motor kivételével célba is érni.

Az idei évre bővült a felvidéki (szlovák) csapat, és jöttek Hollandiából is. A megszokott túrázók mellett nagyon sok új résztvevő jelentkezett, ezért is voltunk már 100 fő felett.

A nagy hőség azért új kihívásokat állított elénk, sőt inkább a motorok elé, így többször kellett pihenőt tartani, de jó volt ez így, mivel többet tudtunk fürdeni is.

Mint minden évben, első napon, szombaton Révfülöpre mentünk, ahonnan másnap reggel indultunk vissza a célba, Siófokra. A programunkat Trabantok és retro motorból épített trike motor is színesítették.

Szerelésben és sajnos mentésben idén sem volt hiány, de ez bele van kalkulálva, ezzel mindenki minden évben számol.

Nemcsak a régi, visszatérő túrázók, hanem az új résztvevők is nagyon jól érezték magukat, így szinte elkönyvelhető, hogy minden évben gyarapodik a létszám. Csapatok, családok, férj-feleség, apa-fia, céges kollégák, már 5 éves kortól (kísérőként) 76 éves korig vannak azon indulók, akik a Balaton és a retro kismotorok szerelmesei” – számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.

„Nem kérdés, jövőre újra megyünk, és már azon dolgozom, hogy mivel lehet még élvezetesebbé tenni majd a X. alkalmat. Gratulálok a résztvevőknek és köszönet támogatóinknak, szurkolóinknak!”

Címkék: babetta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:46, péntek | Helyi

Karbantartás után újra nyitva a dombóvári uszoda

Az augusztusi karbantartási és felújítási munkák után újra nyitva áll az uszoda. Az alábbi időpontokban van lehetőség bárkinek igénybe venni egyéni sportolás céljából:

2024. Szeptember 03. 13:04, kedd | Helyi

Kihirdették a „Dombóvár másKÉPp” fotópályázat végeredményét

A Magyar Fotográfia Napján ünnepélyes keretek között hirdették ki a „Dombóvár másKÉPp” pályázat végeredményét; a díjazott fotósok átvehették oklevelüket és nyereményeiket.

2024. Szeptember 03. 08:49, kedd | Helyi

Babits Mihály-díjat kapott Erky-Nagy Tibor

Erky-Nagy Tibor Babits Mihály-díjat vehetett át Szekszárdon, a Tolna vármegye születésnapjának évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

2024. Szeptember 02. 09:32, hétfő | Helyi

100. születésnapját ünnepelte Szilvási Dezsőné

100. születésnapján Szilvási Dezsőnét Pintér Szilárd polgármester is köszöntötte.