Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Szeptember 12. 12:10, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az egész családnak szánják a vasárnap induló M5-öt

Az egész családnak szánják a vasárnap induló M5-öt

Az egész családnak szánják a közmédia vasárnap induló M5 televíziós csatornáját - mondta Dér Ágnes csatornaigazgató az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Dér Ágnes úgy fogalmazott: reményei szerint kortalan lesz az M5, amelynek kínálatában mindenki talál olyan tartalmat, amit érdemes néznie.

Elmondta, hogy az M5 három pillérre épül: az ismeretterjesztésre, az oktatásra és a kultúrára.

Hétköznap kora délután hazai és külföldi természet- és dokumentumfilmeket vetítenek.

Négy órakor kezdődik az oktatási sáv, amelyben erős nyelvi tartalmat kínálnak: hat nyelvből - angol, német, francia, orosz, olasz és spanyol - adnak leckéket. A csatornaigazgató közölte, nem gondolják, hogy ezek pótolhatják a nyelviskolákat, ugyanakkor biztosíthatnak egy olyan alapvető szókincset, amelynek birtokában meg mernek szólalni azok, akiknek nincs lehetőségük eljutni egy nyelvtanfolyamra.

Az oktatási sávban korosztály-specifikus műsorokat szintén sugároznak majd, így megcélozzák az általános iskolásokat és az érettségire készülőket is.

A kulturális blokk hétköznaponként este hétkor verssel indul, amelyet színművészek adnak elő. Ezt követi egy kulturális információkra épülő híradó, majd színházi közvetítéseket, valamint balett-, opera- és koncertfilmeket sugároznak - mondta Dér Ágnes.

A csatornaigazgató a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn arról beszélt, hogy az M5 már fut egy ideje, azon az olimpia és a paralimpia eseményei láthatóak. Ennek oka, hogy minden új csatornának van egy néhány hetes műszaki próbája, ezt pedig most arra használták ki, hogy bővebb sporttartalmat kínáljanak a nézőknek.

Címkék: adás, M5, műsor, televízió, tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket