Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 15. 14:11, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy tucat közlekedési baleset történt Tolna vármegye útjain július második hétvégéjén

Egy tucat közlekedési baleset történt Tolna vármegye útjain július második hétvégéjén

Tolna vármegyében az elmúlt 72 órában négy sérüléses és nyolc anyagi káros baleset történt. A balesetekben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

Pénteken délután egy autós közlekedett Kaposszekcsőn. A sofőr a 611-es út kereszteződéséhez érve az "Állj! Elsőbbségadás kötelező" jelzőtáblánál megállt, majd jobbra, Dombóvár irányába kanyarodott. Manővere során nem adott elsőbbséget a 611-es úton, Dombóvár irányába közlekedő autósnak. A baleset után a vétlen kocsi felborult, melynek vezetője könnyebben megsérült.

Pénteken délelőtt két autó ütközött össze Szekszárdon a Munkácsy utca és a Béla tér kereszteződésében. Az egyik kocsi vezetője az Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő autósnak, és összeütköztek. A balesetben az egyik jármű utasa könnyebben megsérült.

Egy kerékpáros közlekedett július 12-én a délelőtti órákban Sárpilisen, amikor feltehetőleg ittassága miatt elvesztette egyensúlyát, és a biciklivel a szemközti vízelvezető árokba hajtott, majd elesett. A balesetben a kerékpáros súlyosan megsérült.

Vasárnap délután a 6535-ös úton Bonyhádvarasd térségében közlekedett egy motoros, amikor egy balra ívelő kanyarban nem megfelelően választotta meg a sebességét, elvesztette uralmát a járműve felett, és elesett. A motoros súlyosan megsérült.

Kollégáink a hétvégén különböző okok miatt összesen 13 személyt fogtak el vagy állítottak elő. Hét olyan járművezetővel is intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az, aki ittasan ül a volán mögé, fokozott baleseti kockázatnak teszi ki mind saját-, mind pedig mások testi épségét. ÖN NE TEGYE,

… hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:46, péntek | Helyi

Karbantartás után újra nyitva a dombóvári uszoda

Az augusztusi karbantartási és felújítási munkák után újra nyitva áll az uszoda. Az alábbi időpontokban van lehetőség bárkinek igénybe venni egyéni sportolás céljából:

2024. Szeptember 03. 13:04, kedd | Helyi

Kihirdették a „Dombóvár másKÉPp” fotópályázat végeredményét

A Magyar Fotográfia Napján ünnepélyes keretek között hirdették ki a „Dombóvár másKÉPp” pályázat végeredményét; a díjazott fotósok átvehették oklevelüket és nyereményeiket.

2024. Szeptember 03. 08:49, kedd | Helyi

Babits Mihály-díjat kapott Erky-Nagy Tibor

Erky-Nagy Tibor Babits Mihály-díjat vehetett át Szekszárdon, a Tolna vármegye születésnapjának évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

2024. Szeptember 02. 09:32, hétfő | Helyi

100. születésnapját ünnepelte Szilvási Dezsőné

100. születésnapján Szilvási Dezsőnét Pintér Szilárd polgármester is köszöntötte.