Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 20. 18:09, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Fegyvereket kerestek, több száz éves régészeti leleteket találtak

Fegyvereket kerestek, több száz éves régészeti leleteket találtak

Befejezték az eljárást a Csongrád-Csanád megyei rendőrök azzal az újszentiváni férfival szemben, aki házában jogosulatlanul halmozott fel régészeti leleteket.

A nyomozók 2020 őszén a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve tartottak kutatást a férfi házában, miután olyan információk birtokába jutottak, hogy ott engedély nélküli lőfegyvereket tart. A kérdéses ingatlanban éles lőfegyverek helyett hatástalanított hadifegyvereket találtak, de a rendőröknek több olyan tárgy is feltűnt, amelyeknek múzeumban lenne a helye, ezért azokat a helyszínen lefoglalták – közölte a rendőrség.

Az eljárás során a szakértői vizsgálat megállapította, hogy a kérdéses tárgyak a Dunántúl északkeleti részéről, eltulajdonításból származnak, keletkezésük a 13. század eleje és a 18. század közé tehető. A régészeti leletnek minősülő kövek, eszmei értéke több mint két és fél millió forint, elhelyezésük múzeumba indokolt.

A férfit a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket