Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Január 08. 18:20, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Hétfőtől lehet jelentkezni a Virtuózok negyedik évadába

Hétfőtől lehet jelentkezni a Virtuózok negyedik évadába

Hétfőtől lehet jelentkezni a Virtuózok következő, negyedik évadába; a közmédia olyan fiatalok pályázatait várja, akik valamilyen klasszikus hangszeren kiválóan játszanak, vagy klasszikus énekben kiemelkedően tehetségesek

- tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-t.

A Duna televízió komolyzenei tehetségkutató műsorába február 9-én éjfélig lehet jelentkezni, ezúttal is három korcsoportban: a Kicsikhez a 2003. június 1. és 2011. május 31. között születettek, a Tinik korcsoportjába pedig az 1998. június 1. és 2003. május 31. között születettek nevezhetnek, a Nagyok hangszeres mezőnyébe az 1993. június 1. és 1998. május 31. közötti születésű muzsikusok jelentkezését várják, a korosztály énekes kategóriájában pedig az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

A fiatal zenészek a www.mediaklikk.hu/virtuozok oldalon keresztül, az online jelentkezési lap kitöltésével, valamint egy zenei tudásukat bemutató videó feltöltésével pályázhatnak. A műsorba azok jelentkezését is várja a csatorna, akik az előző évadok válogatói során nem jutottak tovább, és ismét szeretnék megmérettetni magukat.

A zsűriben idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész, Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész, Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész foglal helyet.

A tehetségkutatáson túl a Virtuózok célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket