Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 23. 07:52, péntek | Belföld
Forrás: mti

Így változtak a keresetek egyes régiókban

Így változtak a keresetek egyes régiókban

Továbbra is markáns bérkülönbség tapasztalható az ország egyes régiói között, ugyanakkor elindult egy korrekciós folyamat:

2017-ben ott nőttek leginkább a bérek, ahol a legalacsonyabbak voltak, míg a fővárosban a legkevésbé emelkedtek – olvasható a Világgazdaság csütörtöki számában.

Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében emelkedett legjobban az alkalmazásban állók havi nettó keresete tavaly, a Jászságban 16,9, Szabolcsban 16,3, Nógrádban 15,5 százalékkal haladták meg a kézhez kapott összegek tavaly év végén az egy évvel korábbi értéket. A fővárosban egy év alatt 10,9 százalékkal emelkedtek a nettó bérek, országos szinten ez a legalacsonyabb ütem – írta a lap a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva.

A legkevesebb fizetést a szabolcsiak kapják, ott átlagosan 138 ezer forint volt a nettó kereset 2017 utolsó negyedévében. Békés megyében 146 ezer, Nógrádban csaknem 152 ezer, Borsodban 154 ezer forintot vihettek haza, Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 161 ezer forintot kerestek átlagosan tavaly év végén.

Továbbra is a fővárosban a legmagasabbak a fizetések, átlagosan 250 ezer forint a nettó kereset, Győr-Moson-Sopron megyében 204 ezer, Komárom-Esztergom megyében 194 ezer, Fejér megyében 190 ezer forint az átlagkereset – írta a Világgazdaság.

Címkék: fizetés, kereset, régió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket