Városlista
2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2012. Március 27. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: Döbrököz honlapja

Új közösségi tér a döbröközi művelődési ház helyén

Új közösségi tér a döbröközi művelődési ház helyén

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított és integrált közösségi szolgáltató térré (IKSZT) átalakított döbröközi művelődési házat. Az önkormányzati beruházást európai uniós pályázati támogatás tette lehetővé.

Az új nagyteremben, közel háromszáz fős közönség előtt elhangzott március 25-i köszöntőjében Szili Lajosné többek között elmondta: Döbröközön egy újabb intézmény jött létre, amely az egész lakosságot szolgálja. Itt érhető el a könyvtár internet hozzáféréssel, itt kap helyet a gazdajegyző, itt működhetnek a civil szervezetek, csoportok, klubok és a művelődési otthon.

A mostani új közösségi tér működését csökkenő mértékben ugyan, de három évig támogatja a nyertes pályázat. Az intézményben a helyiek közösségi életet élhetnek, mind a csoportok, mind pedig az egyén számára szolgáltatást nyújt az új intézmény - derült ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszédéből.
Az avatószalagot V. Németh Zsolt államtitkár, Patay Vilmos országgyűlési képviselő, Szili Lajosné polgármester, Selyem Attiláné IKSZT-intézményvezető és Farkasné Doszpod Aranka könyvtáros vágták át ünnepélyesen.

A döbröközi kulturális csoportok bemutatkozásával és táncházzal záruló esemény részletes beszámolóját ide kattintva olvashatja el Döbrököz hivatalos honlapján.

Fotó: Farkasné

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 14:24, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – 2024. október hónap műtárgya

Október hónap műtárgyának Fekete István íróasztaláról származó hamutartót választották.

2024. Október 21. 08:32, hétfő | Helyi

Orvosok, ápolók kaptak elismerést a Dombóvári Szent Lukács Kórház ünnepségén

A hagyományok szerint minden évben október 18-án Szent Lukácsra emlékezve szervez ünnepséget a dombóvári kórház és ismerik el a kiemelkedő munkát végző orvosokat, ápolókat.

2024. Október 18. 16:15, péntek | Helyi

Két arany- és egy ezüstérem a regionális atlétika versenyen

Gyönyörű őszi időben és a Mecsek szépséges környezetében versenyeztek a DOVASE U12-es korosztályú kis atlétái a Pécsen megrendezésre kerülő regionális Kölyökből Atléta Program egyéni versenyén.

2024. Október 18. 08:30, péntek | Helyi

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön.