Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2021. Január 14. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Jó úton halad Dombóvár

Jó úton halad Dombóvár

A fejlődéshez szükséges pénzügyi alapokat egy év alatt teremtették meg Dombóváron Pintér Szilárd polgármester vezetésével.

Az elmúlt év legnagyobb eredménye talán – amely egyelőre számokban mutatkozik meg, de annál nagyobb jelentőségű -, hogy a város pénzügyi helyzete stabilizálódott. Megközelítőleg fél milliárdos hiányt hagyott hátra az előző városvezetés. Félbehagyott kampányberuházások, észszerűtlen gazdálkodás, kifizetetlen számlák, műszakilag megkérdőjelezhető pályázati beruházások jellemezték városunkat 2019. október 13-ig. A legtöbb esetben felmerült a szabály- és törvényszegés gyanúja, ezért 2020-ban közel húsz feljelentés történt az ügyek tisztázása érdekében.

A kormány 135 millió forint összegű rendkívüli segítségnyújtásának és a szakszerű pénzügyi döntéseknek köszönhetően a szállítói követelések kiegyenlítésre kerültek és a vírushelyzet miatt történt kormányzati elvonások ellenére év végére a város pénzügyi helyzete stabillá vált. A folyószámlahitel – amely a korábbi években év végére elapadt – teljes egészében a város rendelkezésére áll. A város fizetőképes, az előző gyakorlattól eltérően január 1-jén több mint százmillió forint pozitív egyenleget mutatott a főszámla. Kifizetetlen számla nincsen. Ilyen pénzügyi helyzet az elmúlt tizennyolc évben egyszer sem volt tapasztalható Dombóváron.

Továbbá múlt év végén a kormány döntött, és az új mentőállomás, valamint a térség sport és szabadidős centrum megépítésének folyamata elindult. A két beruházás előkészítésére 276 millió forint forrást biztosítanak. A városvezetés továbbra is bizakodó az SZTK felújításával kapcsolatban.

Pintér Szilárd polgármester folytatni kívánja az észszerű, megfontolt gazdálkodást 2021-ben, amellett, hogy számos beruházás fog elindulni és újabb pályázati forrásokra számít, valamint továbbra is bízik a lakosság konstruktív együttműködésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.