Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Szeptember 04. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia

Kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia

Kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia, gyakran az orr- és a hallójáratot is érinti - közölte a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Nagy Zoltán Zsolt azt mondta, a kötőhártya-gyulladás oka elsősorban bakteriális vagy vírusos fertőzés, de allergia esetén a túlérzékenységi reakció miatt alakul ki.

Az allergia okozta gyulladást antiallergiás cseppekkel lehet mérsékelni, a tünetek az allergiát kiváltó ok megszűnése után pár nappal elmúlnak - tette hozzá.

A szakértő azt javasolta, az allergiások napközben bő vízzel többször mossák ki a szemüket, hajnalban ne nyissanak ablakot, a légkondicionálókat pedig tisztítsák rendszeresen. Erős allergia esetén érdemes tablettát felíratni, de azt még a tünetek jelentkezése előtt el kell kezdeni szedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket