Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Május 28. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Életbe vágóan fontos a Pünkösd

Életbe vágóan fontos a Pünkösd

A keresztények számára Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének ünnepe, melyen a hívők megemlékeznek arról, hogy az első gyülekezet...

Számos különböző nemzetiségű és nyelvű tagja a lángnyelvecskék formájában megjelenő Szentlélek által egy nyelvet kezdett beszélni, s mindnyájan megértették egymást.Pünkösdi vagy bábeli lélek lakozik bennünk? – tette föl a kérdést a keresztény ünnep kapcsán Berta Zsolt, a Svábhegyi Református Missziói Egyházközség lelkipásztora.


Pünkösdi vagy bábeli lélek lakozik bennünk? – tette föl a kérdést a keresztény ünnep kapcsán Berta Zsolt, a Svábhegyi Református Missziói Egyházközség lelkipásztora. A keresztények számára Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének ünnepe, melyen a hívők megemlékeznek arról, hogy az első gyülekezet, számos különböző nemzetiségű és nyelvű tagja a lángnyelvecskék formájában megjelenő Szentlélek által egy nyelvet kezdtek beszélni, s mindnyájan megértették egymást.

Bábelben az emberek szintén egységre törekedtek, de a cél nem Isten dicsősége volt, hanem az öndicsőítés, ezért nem tetszett Istennek s ezért zavarta össze az építkezők nyelvét, hogy nem értvén meg egymást szétszéledjenek. „Szétszórta a szívük szándékában felfuvalkodottakat”. Éppen ezért a maguk erejéből összefogó, saját dicsőségüket kereső emberek hírnévszerzésének, az Isten elleni lázadásnak jelképe Bábel.

Ezzel szembe a lelkipásztor Pünkösd eseményét állította, amely arra figyelmeztet, hogy bár földrajzilag és felekezetileg is szétszóródva, egyre inkább széttagolódva él a látható egyház, mégis lehet közös nyelve a Szentléleknek köszönhetően. A pünkösdi lelkületű keresztények közös nyelve a szeretet („Szeresd felebarátodat, mint magadat”), közös kultúrája pedig az Isten dicsőítése.

„Ne a történelem lapjain akarjunk hírnevet szerezni – figyelmeztetett a lelkipásztor – hanem a mennyben”. Hogy ez sikerülhessen, ezért életbevágóan fontos Pünkösd és Pünkösd üzenete.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket