Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Június 28. 18:08, péntek | Belföld
Forrás: mti

Meghosszabbították a jelentkezést a Fölszállott a pávára

Meghosszabbították a jelentkezést a Fölszállott a pávára

Meghosszabbították a verseny jelentkezési határidejét, így még vasárnap éjfélig jelentkezhetnek a 6 és 14 év közötti gyerekek a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutatóra

- hangzott el az M1 csatorna pénteki adásában. Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke a műsorban elmondta, hogy a televíziós tehetségkutatóra eddig mintegy 1500 gyermek jelentkezett négy kategóriában. Az előválogatókat szeptemberben tartják, majd 48 produkció juthat be a versenyre, amelynek élő elődöntői novemberben kezdődnek.

Hozzáfűzte, hogy a mintegy 30 éves egyesület rendszeresen szervez olyan eseményeket, amelyeken a gyermekek megmutatkozhatnak, az ország minden régiójában rendeznek csoportos és szólista gyermekfesztiválokat, számos országos rendezvénynek pedig a szakmai partnerei. Az egyesület a legfontosabb közeget, az utánpótlást tudja biztosítani - hangsúlyozta.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., valamint a Hagyományok Háza - szakmai partnerével, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesülettel közösen - harmadszor is meghirdeti a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt a gyermek korosztály részére.

A 6 és 14 év közötti gyerekek a www.hagyomanyokhaza.hu és a www.folszallottapava.hu oldalon jelentkezhetnek az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységhez, vagy a magyarországi nemzetiségek helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket