Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Január 20. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szakértő szerint a határidőig nem lesz Brexit-megállapodás

Szakértő szerint a határidőig nem lesz Brexit-megállapodás

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint egészen biztos, hogy a Brit EU-tagság megszűnésének 2019 márciusi határidejéig nem lesz Brexit-megállapodás.

Az M1 aktuális csatornán szombaton hozzátette: miután hétfőn elutasították a brit kormány és az EU Brexit-megállapodását, Theresa Maynek hétfőig van lehetősége egy új javaslattervezet beadására. Ha január 29-én a brit parlament leszavazza az új tervezetet is, akkor valószínűleg új választásokat írnak ki majd - jegyezte meg.

Elmondta: a brit kormányfő jelenlegi célja, hogy engedményeket próbáljon kicsikarni az uniótól, és hogy ezekkel kiegészítve újból szavazásra kerüljön a Brexit-megállapodás. Egy másik lehetőség, hogy egy teljesen új javaslatot dolgoznak ki, de ezzel kapcsolatban érdemi tárgyalásokat akkor tudnak folyatatni, ha márciusról legalább júniusra módosul a Brit EU-tagság megszűnésének határideje - fűzte hozzá Gálik Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket