Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2015. November 06. 07:40, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Szálló por - vasárnaptól mindenhol javulhat a levegő minősége

Szálló por - vasárnaptól mindenhol javulhat a levegő minősége

Vasárnaptól várható érdemi javulás a levegő minőségében - közölte csütörtök este Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint felidézték: a napokban gyenge volt légmozgás, hidegek, fagyosak voltak. Emellett - főként a fűtésnek köszönhetően - több helyen megemelkedett a szálló por (PM10) koncentrációja, helyenként - mint írták - a riasztási küszöböt is elérik az értékek.

Szerdán Tarlós István főpolgármester elrendelte a fővárosban a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő magas szállópor-tartalma miatt.

Csütörtökön az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán azt írta: Pécsen veszélyes, további kilenc városban, köztük Budapesten egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt.

Az ÁNTSZ továbbra is felhívta a figyelmet arra, hogy az időjárási viszonyok jelentős változása nem várható, ezért a felsorolt településeken élőknek azt ajánlják, lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is legfeljebb mérséklet légmozgásra lehet számítani. Vasárnap viszont időnként már megélénkülhet a szél. Így akkortól várható javulás a levegő minőségében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket