Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2019. Február 13. 11:04, szerda | Belföld
Forrás: mti

Szombaton lesz a legnagyobb hazai beltéri borkóstoló

Szombaton lesz a legnagyobb hazai beltéri borkóstoló

Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban.

A rendezvény az eddiginél is nagyobb területen, a Millenáris B, C és D épületében várja a vendégeket – közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint hangsúlyozták, a rendezvény a legnagyobb magyarországi borbemutató. A sétáló kóstolón Tokajtól Zaláig szinte minden hazai borvidék képviselteti magát, de számos határon túli magyar pincészet is részt vesz a Borjour Magnumon.

A 220 magyar borászat mellé 15 külföldi pincészet is érkezik, így olasz, spanyol, osztrák, horvát, szlovén és montenegrói borokat is kóstolhatnak a látogatók.

Az idei rendezvény újdonsága, hogy a Millenáris felújított D épületében Fiáth Attila borakadémikus tart mesterkurzust a champagne-i pezsgőstílusokról és a magnum palackokról.

A rendezvény kiállítói listája és programjai a https://borjour.hu/rendezvenyek/borjour-magnum-2019 honlapon érhetők el.

Címkék: bor, borkóstoló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 08. 08:02, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: a magyaroknak fontos, hogy Kína szorgalmazza a békét

A magyaroknak fontos, hogy Kína szorgalmazza a békét a világban - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott.

2024. Július 07. 09:38, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor: a Türk Államok Szervezete létfontosságú pillére a Kelet és Nyugat együttműködésének

A Türk Államok Szervezetét (TÁSZ) a Kelet és Nyugat közötti együttműködés létfontosságú pillérének nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök szombaton az azerbajdzsáni Susában, ahol a szervezet informális csúcstalálkozóját tartot

2024. Július 07. 09:34, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 27. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 07. 09:26, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: a magyar kormány folytatja a békemissziót

Európa háborúpárti politikusainak támadásai ellenére a magyar kormány folytatja a békemissziót - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videofelvételen.