Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. November 29. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Szünetel az e-matrica-vásárlás péntek este

Szünetel az e-matrica-vásárlás péntek este

Szünetel az úthasználati jogosultságok - e-matrica, HU-GO - értékesítése péntek este 20 és 24 óra között a rendszerek tervezett karbantartása miatt.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) szerdai közleménye szerint a karbantartás az e-matrica és a tehergépjárművekre érvényes e-útdíj rendszerét (HU-GO) egyaránt érinti. Utóbbi egyenlegértesítési és riasztási szolgáltatásai is szünetelnek, ezért nem küld figyelmeztetést jogosulatlan úthasználat vagy alacsony egyenleg esetén - írták. A karbantartás alatt az M3 autópálya Szilas pihenőben található ügyfélszolgálati iroda ügyintézése is szünetel.

A karbantartás nem érinti a 3,5 tonna feletti teherjárműveknél az útdíj bevallását automatikusan biztosító fedélzeti eszköz (OBU) használóit, amennyiben gondoskodtak az úthasználatokhoz elegendő fedezetről.

Az üzemszünet végétől 60 percig nem szabnak ki pótdíjat az e-matrica rendszerben a jogosultság nélkül közlekedőkre. A NÚSZ Zrt. ettől függetlenül az üzemszünetben is alapszabálynak tekinti, hogy díjköteles útszakaszt használni csak érvényes úthasználati jogosultsággal lehet, így azok megvásárlását ajánlják a karbantartás előtt.

Címkék: út, útdíj, e-matrica

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket