Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 06. 13:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több településen is magas a légszennyezettség

Több településen is magas a légszennyezettség

Két településen veszélyesnek, három helyen egészségtelennek minősítette a levegőt kedden a szálló por (PM10) magas szintje miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Az OKK környezet-egészségügyi igazgatóságának térképén a borsodi Putnokot és Sajószentpétert jelölték a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Kazincbarcika, Miskolc és Nyíregyháza narancssárgával szerepel, eszerint ezeken a helyeken egészségtelen a levegő minősége.

Emellett országszerte több települést - köztük Budapestet - a kifogásolt levegőminőséget jelző zöld színnel jelölték.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKK a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási vagy riasztási fokozatát.

A meteorológiai szolgálat adatai szerint kedden és szerdán csak élénk lehet a légmozgás. Csütörtöktől várható egyre több helyen erősebb szél, amelynek hatására tisztulhat a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket