Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Augusztus 24. 08:27, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Trócsányi: Magyarország nem várhat az EU új migránspolitikájának kidolgozásáig

Trócsányi: Magyarország nem várhat az EU új migránspolitikájának kidolgozásáig

Magyarország aktívan kíván közreműködni az Európai Unió új migrációs politikájának kidolgozásában, de a kormánynak már az uniós döntések megszületése előtt meg kell tennie bizonyos lépéseket – mondta az igazságügyi miniszter

Trócsányi László a hétfőn megjelent interjúban emlékeztetett arra, hogy
Európának nincs egységes válasza a menekültügyre, és a migráció nem is érinti azonos módon a tagállamokat.
Az ma már közhely, hogy az európai menekültügyi szabályozás recseg-ropog. Kétségtelen az is, hogy új szabályozásra van szükség. Ez meglehetősen nehézkes lesz, hiszen 28 tagállamnak a kompromisszumát kell elérni, ami nem egyszerű - mondta a miniszter.
Magyarországnak lépnie kellett, mert migrációs válság, menekültügyi szükséghelyzet alakult ki a térségben. A határokat csak az átkelőhelyeken, rendezett módon lehet átlépni, az elfogadhatatlan, hogy naponta 1500 ember lépjen be az országba illegálisan - tette hozzá.
Az igazságügyi miniszter közölte: szeptemberben rendkívüli ülést tart a parlament, a Büntető törvénykönyvet akkor módosíthatják.
Olyan büntetőjogi tényállások kidolgozására van szükség, amelyek a határátkelésre vonatkozó normákat védik a büntetőjog eszközével - mondta Trócsányi László. Hozzátette, hogy fontos a nagyon határozott fellépés az embercsempészekkel szemben.
„Magyarország élen jár abban, hogy határozott intézkedéseket kíván foganatosítani a migrációval kapcsolatban. Hazánk akkor is hallatni kívánja majd a hangját, amikor az Európai Unió új migrációs politikáját dolgozzuk ki” - jelentette ki.

bzz \ bpt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket