Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2020. Február 29. 13:01, szombat | Belföld
Forrás: mti

Új bortörvény készül

Új bortörvény készül

A rendszerváltás óta a harmadik bortörvény készül - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára az M1 csatorna szombat reggeli műsorában.

Brazsil Dávid elmondta: az agrártárcával közösen olyan központi adatbázist kívánnak létrehozni, amelyben naprakész adatok lesznek.

A szakembernek a műsorban felvetették, hogy Nagy István agrárminiszter azt mondta: az új törvénnyel céljuk a jelenlegi kiskapuk bezárása is.

Brazsil Dávid elmondta: a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa már tavaly lépéseket tett egy kiskapu bezárására: hivatalos hatósági mustfok méréséket végeztek, annak eljárásrendjét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) közösen dolgoztak ki.

Ezt szeretnék az idén az ország minden borvidékére kiterjeszteni. A cél az, hogy legyenek mustfok határértékek, így a jelenlegi önbevallást jobban tudják ellenőrizni - közölte.

Címkék: bor, törvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 08. 08:05, hétfő | Belföld

Fokozódik a hőség a héten

Fokozódik a hőség a héten, a hőmérséklet csúcsértéke a hét második felében már megközelíti a 40 Celsius-fokot. Elszórtan egy-egy zápor, zivatar kialakulhat

2024. Július 08. 08:03, hétfő | Belföld

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálását

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálását.

2024. Július 08. 08:02, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: a magyaroknak fontos, hogy Kína szorgalmazza a békét

A magyaroknak fontos, hogy Kína szorgalmazza a békét a világban - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott.

2024. Július 07. 09:38, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor: a Türk Államok Szervezete létfontosságú pillére a Kelet és Nyugat együttműködésének

A Türk Államok Szervezetét (TÁSZ) a Kelet és Nyugat közötti együttműködés létfontosságú pillérének nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök szombaton az azerbajdzsáni Susában, ahol a szervezet informális csúcstalálkozóját tartot